1 Followers
26 Following
fotbollstrojornamn

VM 2018billiga fotbollströjor,fotbollskläder barn ronaldo,sverigetröja fotboll

Fotbolls-VM 2018fotbollskläder barn,arsenal fotbollströjachelsea matchtröja

Cholos FIFA-försummelse förvirrande

Denna vecka meddelade FIFA årets tränare. Garreth Nunn anser Diego Simeones överraskande försummelse.
Som årets nominerade Ballon d'Or och årets coach nominerade sig det senare som raserade mer än några ögonbryn och tempers bland Atletico Madrid fans. Förra säsongen lämnades Los Rojiblancos på att skrapa huvudet när Diego Simeone lämnades av listan, medan andra som bara hade lyckats i sex månader var med. Visst trodde de att det inte skulle hända igen efter 2012-13. De hade fel.

Kortlistan har sett Arsene Wenger, Vicente del Bosque, Jose Mourinho och sju andra nominerade men än en gång har argentinmen blivit utelämnad. I år har Cholo Simeone tagit Atletico till tredje i ligan. De sitter för närvarande topp i sin Champions League-grupp efter tre raka segrar. De vann också Copa del Rey i maj och slog Real Madrid för första gången i 25 matcher. Denna säsong är de bara en ledare från Barcelona. De kan ha förlorat den spanska Supercopa men de gjorde det på borta mål, som tog båda matcherna mot Barca. Fortfarande har dessa prestationer ignorerats, och trots att de görs på budgetens stramaste sätt.

Sommaren 2012 försökte Simeone förgäves för att underteckna Diego Ribas, men med klubben åtagit sig att återbetala sina skatter och andra skulder kunde de inte ha råd att underteckna brasilianerna. Klubben försökte få den tidigare spelaren Jose Manuel Jurado men kunde inte komma med de 5 miljoner euro som krävs för att underteckna honom. Det var ett liknande fall med Michu. Sommaren 2012 spenderade Atletico mindre än 2 miljoner euro, och de slutade fortfarande tredje i ligan. I sommar försökte de få Diego igen, men hans löner var för höga. Cholo har fortfarande arbetat med sin magi och har sett sin sida flyga ur fällorna. Än en gång ifrågasätter folk huruvida Los Colchoneros kan bryta upp Barca och Real Madrids håll på toppen. Det som i sig är en stor prestation och säkert värt något men det har blivit förbisett. Simeone verkar inte vara störd men.

"Jag tänker bara på det arbete jag har att göra med mitt lag och mina spelare. Jag jobbar för att göra det bästa för klubben. Det förvånar mig inte att jag inte är på listan, sade argentinska före Granada-spelet här i mitten av veckan.

Om han säger sanningen är han den enda som inte förvånad. Medan hans presschef inte har sagt något officiellt, på Twitter har han retweetat några av de tusentals meddelanden som kräver att Cholo införlivas på listan. Enrique Cerezo uttryckte också sin åsikt att Cholo var "sensation of Europe" och uttryckte sin förvåning på namnlisten. Kanske kan Simeone ignoreras dock inte vara helt dåligt för Atletico och dess fans, eftersom det kommer att hålla förbi ögonen iväg.

Simeone är inte den enda tränaren som ska överföras. Det finns också ett starkt fall för införandet av tidigare Real Sociedad Coach Philippe Montanier som guidade sin sida i Champions League i stil. Vissa säger att FIFA ser detta som en populärkonkurrens snarare än en utvärdering av verkligt arbete och det faktum att båda männen ignorerades ytterligare förstärker det argumentet.